+36 1 272 2040
facebook
ásványvíz automaták

Természetes ásványvíz

Miért fontos a víz?

A víz élettani szerepe rendkívül sokrétű az ember szervezetében: védi (kipárnázza) az életfontosságú szerveket, ízületeket, biztosítja a vérkeringést, szabályozza a vérnyomást, segíti a tápanyagok oldását, felszívódását, a salakanyag eltávolítását. Emellett hőszabályzó szerepével biztosítja a szervezet állandó belső hőmérsékletét. A szervezet napi vízleadása és vízfelvétele átlagosan 2,4 liter. Ennyi víz távozik a szervezetünkből verejtékezés, légzés, kiválasztás és emésztés folyamán, amit pótolnunk kell.

Agyunk 75%-a, vérük 83%-a, a csontok 22%-a és az izmok 75%-a víz.

Mit igyunk?

A tiszta eredetű, természetes ásványvíz a legalkalmasabb folyadék a biológiai vízszükségletünk kielégítésére. Az ásványvíz jó ízű, kiváló szomjoltó, s emellett számos, táplálkozásfiziológiailag fontos ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz, a szervezet számára könnyen feldolgozható és beépíthető formában.

Nátrium: vérnyomás, sav-lúg egyensúly szabályozása. Napi szükséglet: 2000 mg

Kálium: Sejtek fontos alkotóeleme (intracelluláris tér). Hiánya vesezavarhoz, izomgörcsökhöz, vérnyomási és keringési elégtelenséghez vezet. Napi szükséglet: 2500 mg.

Magnézium: A fehérje és a szénhidrát anyagcsere fontos eleme. A szervezetben részt vesz a fogak és csontok felépítésében, továbbá szerepe van az ideg és izomműködésben (beleértve a szívizmot is). Hiánya esetén, ingerlékenység, álmatlanság, koncentrációs zavarok, izomgörcs, szédülés, fejfájás léphet fel. Napi szükséglet 350 mg.

Kálcium: A csontok és fogak fontos alkotó-eleme. Izom ernyedéséért, véralvadásért felelős. Hiánya csontritkulást, jelentős hiánya görcsös állapotot okoz. Felszívódását erősen gátolják a foszfátok (pl. kóla). Napi szükséglet: 1000 mg

Hidrogén karbonát: Jó hatással van a gyomorsav túltengés okozta megbetegedésekre illetve a gyomorégésre. Lúgosítja a szervezetet.

Szulfát: Minden fehérje és néhány enzim alkotóeleme. Haj, köröm, bőr erősségét befolyásolja.

Klorid: Folyadékháztartás szabályozása, hidrogénnel gyomorsavat alkot, sav-bázis egyensúlyt szabályozza. Napi szükséglet 3000 mg, melyet a napi konyhasó bevitel nagyjából fedez.

Vivien Prémium természetes ásványvíz

Összes oldott ásványi anyag tartalom:
620 mg/liter
Kálium 2,9 mg/l
Nátrium 4,9 mg/l
Kálcium 77,0 mg/l
Magnézium  46,0 mg/l
Vas  0,0 mg/l
Nitrát  0,0 mg/l
Nitrit  0,0 mg/l
Klorid  2,5 mg/l
Fluorid  0,0 mg/l
Szulfát  14,0 mg/l
Foszfát  0 mg/l
Hidrogénkarbonát  427,0 mg/l