Víz, természet, harmónia

Blog

Harmónia

Nincsen annál jobb és felszabadítóbb érzés amikor hátunk mögött hagyjuk a hétköznapi problémákat és csak befelé figyelünk. Önmagunkra és ami éppen előttünk történik. Nézzük a fák a lombjait ahogy a szél dobálja őket, vagy ahogy a méhek virágról virágra szállnak. Leülünk a tisztás közepére vagy a legközelebbi padra és csak nézünk. Nincsenek problémák, nem agyalunk azon, hogy milyen feladatokat kell ellátni a munkahelyünkön és mivel vagyunk elmaradva. Vagy, hogy mi legyen a hétvégi menü és, hogy nem ártana átnézni a garázsban rejlő limlomokat. Egy probléma mentes övezet, ezek látszódnak a képekből. Hunyd le szemed és arra a pár másodpercre minden megszűnik létezni csak Te vagy és a belső hangod.

Víz

Hirtelen esni kezd, egyesek előveszik a reggel eltett esernyőjüket, mert este megmondták, hogy zápor várható. Mások bemenekülnek egy zárt helyiségbe vagy egy kapualjba.
És Te? Állj meg, nézz körbe és tedd ki a kezed. Éld át a pillanatot, ahogy az eső cseppje a tenyeredbe esik. Máshogy is át lehet élni bizonyos dolgokat nem feltétlen a negatív vonzatát kell nézni. Nézzük a pozitív oldalát. Milyen szuper ebben a nagy melegben néha egy kis felfrissülés nekünk és a természetnek is. Bemenekülhetünk bosszankodva egy kapualjba, de attól jobb lesz a napunk?!..
Minden csak fejben dől el.

És, ha már természet

Sokszor bele sem gondolunk a természet adta csodákba. Pedig életünk lételeme a sok zöld területtel, a benne élő állat és növényvilággal. Ezért is fontos, hogy odafigyeljünk rá. Segítsük ne hátráltassuk és károsítsuk Földünket.
Műanyag palackunkat a szelektív hulladékba gyűjtsük. Készítsünk belőle hasznos kreatív dolgokat. Ne szemetelj, inkább vedd fel. Nem nagy dolog, de ha figyelsz hozzájárultál egy szebb élet teremtéséhez.
Vízben élő állataink életét is megkönnyebbíted azzal, hogy az általunk termelt szemét nem a vízükbe kerül és károsítja őket.

Mi teszünk a környezetért és átéljük a pillanatokat. Na és Te?…